Ön itt jár: Kezdőlap > Könyvek, képregények > Gasztronómia > Vegyes szakácskönyvek > Toronyay Rákóczy Karolina: A Magyar Nemzeti Szakácskönyv

Toronyay Rákóczy Karolina: A Magyar Nemzeti Szakácskönyv

Toronyay Rákóczy Karolina: A Magyar Nemzeti Szakácskönyv
Ár:
4.500 Ft
3.820 Ft (3.638 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Elérhetőség: Raktáron
Mennyiség:
Egy nemzetet nem csak történelme, művészete és kultúrája határoz meg, hanem ételei, azaz kulináris tudománya is. Milyen ételeket eszünk, azok hogyan készülnek, milyen fűszereket használunk, mit és mivel fogyasztunk – tehát a gasztronómia együttesen alkotja mindezt –, nem beszélve a tálalásról. 
A szerző így foglalja össze konyhaművészetét: „Könyvem megírásánál idegen kútfőket nem használtam, van énnekem ennél sokkal jobb útmutatóm, a saját tapasztalásom. Első férjem ugyanis dúsgazdag földbirtokos volt, nyílt házat és szakácsot tartott. Már akkor érdeklődtem a szakácsművészet iránt, nem elégedtem meg azzal, hogy a különféle jó étkeket csak megízleljem, hanem a készítési módját is megtanultam, amely körülmény engem arra képesített, hogy könyvemet egyedül a magam erejéből írhattam meg.”
Jelen kötet az 1896-os „Magyar nemzeti szakácskönyv ezeregy vénnyel és leírással” című kiváló szakácskönyv újra kiadása. A ma már szinte fellelhetetlen gyűjtemény a maga nemében az igazi kuriózumok sorába tartozik.
Szerző Toronyay Rákóczy Karolina
Kiadó Nemzeti Örökség Kiadó
Oldalszám 482
Kötés puha