Ön itt jár: Kezdőlap > e-könyvek > Történelem > Politika > Széchenyi István: Balatoni gőzhajózás epub

Széchenyi István: Balatoni gőzhajózás epub

Széchenyi István: Balatoni gőzhajózás epub Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
340 Ft (268 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Letölthető
Mennyiség:
Részlet az eKönyvből:
Most Magyarország legnagyobb része, kivált kőszén és tán vas tekintetében is, pincze nélküli alházhoz hasonlitható, mellyben terjedelmessége daczára sem lakik igazi kényelemmel szinte senki is, és mellyben semminemü felhalmozott életszer vagy kincstömeg nem honol; midőn példáúl Csehország emeletes, Szászország kétemeletű, Britannia pedig valóságos ötemeletű lak, mellyekben noha aránylag kis téren épülvék, még is igen sok van és tömérdek elfér.
Minden ehhezképpest, mi arra ösztönül szolgál, hogy földgömbünk gyomrába mentül mélyebbre behassunk, honunkra nézve csak üdvös lehet, mert ez által szintugy nagyobbodnék az mint ház, mellynek egy sorára két három sor is rakatik. Most köztünk a legnagyobb rész, mint érintém, még csak azt sem tudja, milly rétegen áll. Már ennek ismerete is nagy nyereség volna, valamint a’ nemzetre nézve nem lenne kis előny, a mostani szójárás mellé “széles e hazában” lassanként azt is csatolhatni: “mély e hazában”, s ennek következtében végre aztán: “magas e hazában”!!

Online magazin

Online magazin feliratkozás értékes ajándékokért!

Iratkozzon fel, és hallgassa meg kedvenceit hangoskönyvben!

A feliratkozásért cserébe ajándékba adjuk Selma Lagerlöf: Nils Holgersson, Kondor Vilmos: Budapest Noir, Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio, valamint Edgar Allen Poe: Gordon Pym tengerész elbeszélése letölthető hangoskönyveit!