Ön itt jár: Kezdőlap > e-könyvek > Szépirodalom > Próza - világirodalom > George Orwell: 1984

George Orwell: 1984

George Orwell: 1984 Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.490 Ft
990 Ft (780 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 34%
A 20. század egyik meghatározó regénye
Elérhetőség: Letölthető
Mennyiség:
e-könyv formátum: epub

"Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából" – írja a naplójába Winston Smith, a lázadó, a gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2x2 a Párt akarata szerint lehet három vagy öt. Talán valóban "csak" keserű üdvözlet lesz ez a regény a jövőben, örök emlékeztető a totalitárius XX. századra, és persze szellemes szatíra, mint a nagy példakép, Swift Gulliver-e. Talán. De most még a zsigereinkben érezzük, mit jelent a Nagy Testvér, a gondolatbűn, a gondolatrendőrség, az újbeszél, a duplagondol; s az óceániai Párt három jelmondata is hátborzongatóan ismerős:


A háború: Béke
A szabadság: Szolgaság
A tudatlanság: Erő


S bár sok mindent be tudunk helyettesíteni a történelem valós alakjaival, eszméivel, intézményeivel, ebben a regényben mégis az írói fantázia a leglenyűgözőbb; 1948-ban, betegen, kiábrándultan Orwell olyan regényvilágot alkotott, amely borzongató realitásával rabul ejti az olvasót akkor is, ha közben könnyedén – talán túlságosan is könnyedén – azt mondja: Orwell jóslata, hála istennek, nem teljesedett be.

Szerző George Orwell
Kiadó Európa.
Oldalszám 420

Legutóbb nézettek
1.490 Ft 990 Ft
Online magazin

Online magazin feliratkozás értékes ajándékokért!

Iratkozzon fel, és hallgassa meg kedvenceit hangoskönyvben!

A feliratkozásért cserébe ajándékba adjuk Selma Lagerlöf: Nils Holgersson, Kondor Vilmos: Budapest Noir, Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio, valamint Edgar Allen Poe: Gordon Pym tengerész elbeszélése letölthető hangoskönyveit!