Ön itt jár: Kezdőlap > Könyvek, képregények > Gasztronómia > Vegyes szakácskönyvek > Toronyay Rákóczy Karolina: A Magyar Nemzeti Szakácskönyv

Toronyay Rákóczy Karolina: A Magyar Nemzeti Szakácskönyv

Toronyay Rákóczy Karolina: A Magyar Nemzeti Szakácskönyv Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.500 Ft
3.820 Ft (3.638 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Elérhetőség: Raktáron
Mennyiség:
Egy nemzetet nem csak történelme, művészete és kultúrája határoz meg, hanem ételei, azaz kulináris tudománya is. Milyen ételeket eszünk, azok hogyan készülnek, milyen fűszereket használunk, mit és mivel fogyasztunk – tehát a gasztronómia együttesen alkotja mindezt –, nem beszélve a tálalásról. 
A szerző így foglalja össze konyhaművészetét: „Könyvem megírásánál idegen kútfőket nem használtam, van énnekem ennél sokkal jobb útmutatóm, a saját tapasztalásom. Első férjem ugyanis dúsgazdag földbirtokos volt, nyílt házat és szakácsot tartott. Már akkor érdeklődtem a szakácsművészet iránt, nem elégedtem meg azzal, hogy a különféle jó étkeket csak megízleljem, hanem a készítési módját is megtanultam, amely körülmény engem arra képesített, hogy könyvemet egyedül a magam erejéből írhattam meg.”
Jelen kötet az 1896-os „Magyar nemzeti szakácskönyv ezeregy vénnyel és leírással” című kiváló szakácskönyv újra kiadása. A ma már szinte fellelhetetlen gyűjtemény a maga nemében az igazi kuriózumok sorába tartozik.
Szerző Toronyay Rákóczy Karolina
Kiadó Nemzeti Örökség Kiadó
Oldalszám 482
Kötés puha

Online magazin

Online magazin feliratkozás értékes ajándékokért!

Iratkozzon fel, és hallgassa meg kedvenceit hangoskönyvben!

A feliratkozásért cserébe ajándékba adjuk Selma Lagerlöf: Nils Holgersson, Kondor Vilmos: Budapest Noir, Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio, valamint Edgar Allen Poe: Gordon Pym tengerész elbeszélése letölthető hangoskönyveit!